Украински противовъздушни части атакуваха дронове за трета поредна нощ в и

...
Украински противовъздушни части атакуваха дронове за трета поредна нощ в и
Коментари Харесай

Един загинал при атаки с дронове срещу Киев

Украински противовъздушни елементи нападнаха дронове за трета поредна нощ в и към Киев в четвъртък, предизвиквайки пожари и падащи парчета в няколко региона и убивайки минимум един човек, споделиха публични лица, представени от " Ройтерс ".

Кметът Виталий Кличко, пишейки в Telegram, сподели, че тялото на един гражданин е било намерено, когато службите за незабавна помощ потушили пожар в историческия Подолски регион.

С детонации, които отекнаха в столицата и други районни центрове повече от 500 дни след нашествието на Русия, военните обявиха, че украинските сили напредват в контранастъплението си по фронтовите линии на изток и юг.

Още двама души бяха ранени в регион Шевченкивски на запад, където се възпламени балкон в жилищна постройка. Отломки удариха и централния квартал Соломянски.

Ръководителят на военната администрация на Киев Сергей Попко описа нападението като " всеобща офанзива "  от ирански дронове Shahed, които са се доближили от разнообразни направления.

Противовъздушните сили на Украйна означиха, че офанзивите са били осъществени от ирански дронове Shahed, които са се доближили от разнообразни направления. В резултат на тези офанзиви има ранени и здания с опожарени сектори или развалени фасади.

Събитията съответстват със срещата на върха на НАТО в Литва, на която Украйна беше похвалена за даването на основа за сигурност на страната за първи път от оповестяването на нейната самостоятелност. Въпреки това, президентът Володимир Зеленски изрази отчаяние, че Украйна не е получила график за участие в НАТО.

Двадесет и четири часа по-рано Украйна смъкна 11 от 15 ирански дрона, изстреляни от Русия, а двама души бяха ранени при пожар, породен от офанзивата против Киев. Възрастен мъж беше погубен при обстрел на южния град Херсон.

На фронтовата линия украинските сили оповестиха за прогрес в региона на Бахмут, като стопират опитите на съветските сили за нахлуване към градовете на север и запад. На юг те не престават настъплението си към Азовско море.

Руското министерство на защитата заяви, че са отблъснали 30 украински атаки в регионите на Донецк и Луганск през последните 24 часа.

Все още не е било доказано от самостоятелни източници какви тъкмо промени са се случили на бойното поле. Украйна обаче твърди, че управлява издигнати позиции, позволяващи директни удари по Бахмут.
ТЕМА преди 18 часа 1444 преди 22 часа 814 преди 22 часа 4395
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР